Renunţatul la fumat poate fi greu, chiar dacă nu fumezi în fiecare zi. Vestea bună este că există pași pe care îi puteți parcurge înainte de a renunța, ceea ce vă poate ajuta să aveți succes.

Când vă opriți de fumat, vă puteți gândi foarte mult la fumat sau la senzație de aspirație puternică de a fuma. Dar aceste sentimente neplăcute sunt numai temporare. Și dacă cunoașteți declanșatoarele dvs., aveți strategii pentru a lupta împotriva poftelor și a vă menține planul, puteți reuși. Pregătiți-vă pentru momentele grele cu resurse și instrumente pentru a vă ajuta să renunțați.

Găsiți modalități de a vă pregăti pentru ziua de renunţat și de a vă menține încrederea în ceea ce privește renunțarea. Încercați acești pași:

  • Gândește-te de ce vrei să renunți. Știind motivele tale te poate ajuta să rămâi motivat.
  • Întocmeşte un plan. Gândiți-vă la modul în care veți lupta cu poftele, veți evita declanșatoarele și veți face față renunţării.
  • Evitați declanșatoarele. Dacă știți că anumiți oameni, sentimente sau situații vă provoacă fum, asigurați-vă că vă îndepărtați de ele.
  • Rămâneți pozitiv. Încercați să păstrați o mentalitate pozitivă și să vă concentrați asupra prezentului. Și nu uitați să vă răsplătiți timp de 24 de ore fără fum!
  • Întreabă pentru ajutor. Nu trebuie să o faci singur. Spuneți prietenilor și familiei că vă retrageți și că veți avea nevoie de sprijinul lor. Dacă vă simțiți bine să discutați cu medicul despre planurile de renunțare, întrebați cum ar putea să vă ajute.