Țigările

Țigările constau, în general, din tutun, aditivi chimici, filtru și ambalaj din hârtie. Fumul inspirat dintr-o țigară arsă conține un amestec de peste 7.000 de substanțe chimice nocive. Mai mult de 70 dintre aceste substanțe chimice sunt legate de cancer. Nu există dovezi că țigările publicate ca "organice", "naturale" sau "fără aditivi" sunt mai sigure sau mai puțin dăunătoare. Fumatul de țigară afectează aproape fiecare organ al corpului și provoacă multe boli, inclusiv boli de inimă, accident vascular cerebral și cancer pulmonar.
E-ţigări

E-țigaretele sunt numite și e-cigs, stilouri, moduri și moduri pod (care de multe ori arată ca unități USB). Aceste dispozitive încălzesc un lichid într-un aerosol care este inhalat de către fumător. Aerosolul din e-țigarete nu este doar vapori de apă inofensivi. Conține o combinație de substanțe chimice potențial nocive care nu pot fi respirabile în siguranță. Majoritatea e-țigaretelor conțin, de asemenea, nicotină. Nicotina este foarte dependentă și poate dăuna dezvoltării creierului, care continuă adolescența trecută la mijlocul anilor '20.
Trabucuri și țigări rulate

O țigară este o rolă de tutun înfășurată în frunze de tutun sau orice substanță care conține tutun. Ele variază în funcție de mărime - de la trabucuri mai mici, la cele mai mari. Fumul de țigară prezintă tipuri similare de substanțe nocive și care cauzează cancer, precum fumul de țigară. Utilizatorii de trabucuri pot fi expuși la nicotină fără inhalarea completă. Poate fi absorbit prin degete și buze. Comparativ cu tutunul de țigară, tutunul de trabuc conține niveluri crescute ale unor substanțe chimice care cauzează cancer.
Narghilea

Tutunul de narghilea este de obicei aromatizat și este fumat într-o conductă de apă numită narghilea. Doar pentru că fumul de narghilea trece prin apă nu înseamnă că este mai sigur de utilizat. Fumul obţinut prezintă multe riscuri pentru sănătate ca și fumatul. Fumul dintr-o narghilea are un nivel ridicat de monoxid de carbon și substanțe chimice care pot provoca cancer pulmonar, cancer de vezică și cancer de gură.
Fumatul fără tutun ars

Fumatul fără tutun este tutun care nu este ars. Există multe tipuri de tutun fără fum, incluzând tutunul de mestecat, tutunul oral, scuipatul sau scuipatul de tutun, scufundarea, mestecarea și consumul de tutun. Fumatul fără tutun are un nivel ridicat de substanțe chimice și alte substanțe care pot provoca cancer. Persoanele care folosesc tutun fără fum au un risc ridicat de cancer la nivelul gurii și gâtului.